Van Merlenstraat officiEle klimaatstraat


donderdag 30 oktober 2008

Haagse van Merlenstraat wordt eerste officiële Klimaatstraat

De Haagse Van Merlenstraat wordt op 30 oktober gehuldigd als eerste officiële Nationale Klimaatstraat. De bewoners vieren donderdag samen met de ministers Cramer van Milieu en Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie alvast een straatfeestje om hun nieuwe eretitel te onthullen. Daarmee wordt het startsein gegeven voor de landelijke campagne Het Nationale Klimaatstraatfeest. Als Klimaatstraat dingen de mensen uit de Van Merlenstraat mee naar een van de 500 gezellige Klimaatstraatfeesten.

De tijd is rijp voor een grootschalige energiebesparingscampagne. Er valt in Nederland nog veel energie te besparen, zo blijkt ook uit de eerste onderzoeksresultaten van een TNS-Nipo enquete, die donderdag wordt gepubliceerd.(1) Daarom start de HIER-Klimaatcampagne het Nationale Klimaatstraatfeest.

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat van eind oktober 2008 tot en met 16 mei 2009, de dag van het Nationale Klimaatstraatfeest.

De opdracht is eenvoudig: meld je bij de campagne aan en ga met zoveel mogelijk buren in je eigen straat aan de slag om energie en geld te besparen. De 500 meest actieve straten vieren op 16 mei een gezellig straatfeest. En de allerbeste straat wint het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een bekende Nederlandse artiest.De campagne telt nu al zo'n 460 deelnemers die door het hele land aan de slag gaan met energiebesparing.

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER-Klimaatcampagne, de campagne van de 40 grootste goede doelen van Nederland die zich zorgen maken over klimaatverandering. Aan de Nationale Klimaatstraatfeestcampagne doen lokale en regionale milieuorganisaties mee, die de mensen in hun eigen buurt kunnen adviseren.(2)

Andere organisaties die hierin samenwerken: het Klimaatverbond, Stichting Meer met Minder, SenterNovem, de Woonbond, Buurtlink en MilieuCentraal.