Update: een nieuw kunstwerk op het Koningsplein

Ontvangen van Chris Haakman 15 augustus 2011

Update: een nieuw kunstwerk op het Koningsplein

Beste medebewoners,

Hierbij een korte update over het nieuwe kunstwerk voor op ons mooie plein.

Op 19 mei heeft Folkert aan een geinteresseerd publiek een toelichting gegeven op zijn eerdere werk in Heden Hier! Leuk om te zien dat zoveel buurtbewoners enthousiast werden naarmate het verhaal vorderde. Ook heeft Folkert wat verteld over zijn denkrichting voor deze opdracht en hoe daarmee verder wilde gaan. De planning was dat eind augustus een eerste schetsontwerp gereed zou zijn dat aan de commisie gepresenteerd wordt. 

Inmiddels is duidelijk geworden dan dit niet wordt gehaald. Folkert de Jong heeft aangegeven dat deze opdracht voor hem heel belangrijk is. Binnen zijn oeuvre wil hij met dit beeld een nieuwe richting inslaan, ‘minder bombarie’ en meer tot de kern. Folkert is zich erg bewust dat het een goed beeld moet worden waar we dagelijks naar moeten kijken. Hij is druk bezig allerlei nieuwe gietprocessen uit te testen, maar hij vindt zelf dat hij er nog niet is. Het voorstel is nu de presentatie van het schetsontwerp te verplaatsen van eind augustus naar begin oktober. Deze presentatie is voor de commissie, waar namens de bewoners van het plein  Chris Haakman en Guusje Eijbers zitten.

Leuk voor de geinteresseerden: Folkert heeft in november een solo tentoonstelling bij galerie Fons Welters in Amsterdam. Zodra daar meer over bekend is zal dat ook op de site verschijnen.